top of page
IMG_1843_edited_edited.jpg

Onderhandelcoaching

Dit zeggen klanten na de coaching:  

 

“Ik had vandaag het gesprek en het is heel goed gegaan! Ik krijg een interessanter takenpakket en een hoger uurtarief. Blij mee! En het viel uiteindelijk reuze mee.”  

 

“Ik ben heel blij met hoe het gesprek gelopen is. Ik zat heel rustig en stevig in het gesprek.” 

 

“Stevig op de inhoud. Zacht op persoon. Het is gelukt!” 


Heb je binnenkort een belangrijke onderhandeling?

Ik help je graag met de voorbereiding.
Zodat je weet hoe je het aan gaat pakken, minder stress hebt vóór en tijdens de onderhandeling en een topresultaat voor jou en de ander bereikt.
 

In de voorbereiding kijken we heel goed naar jouw onderhandelstijl en je kwaliteiten.
Je leert hoe je die optimaal inzet.
Je hoeft dus niets te doen of te leren wat niet bij jou past. Want dat werkt niet en je gaat het waarschijnlijk ook niet doen in de praktijk.

 
We kijken juist waar jouw persoonlijke onderhandelkracht ligt en hoe je die gebruikt. We onderzoeken welke woorden bij jou passen.
Zodat het klopt, niet ongemakkelijk is en werkt!


We gebruiken de theorie van de Harvard-methode. Deze methode in 5 stappen is ontwikkeld om situaties met tegengestelde belangen op de best mogelijke manier op te lossen. 

We bereiden samen jouw 
onderhandeling optimaal voor. Een goede voorbereiding is meer dan het halve werk bij onderhandelen. 

1-op-1 oefenen we de situaties die voor jou lastig zijn. Zo ontdek je wat werkt voor jou en welke woorden bij jou passen. 


Wat levert onderhandelcoaching je op? 
 

● Je leert om stevig te onderhandelen op de inhoud, zonder daarmee de relatie met de andere partij te schaden. 

● Je leert om een onderhandeling zó aan te pakken dat je samen tot een win–win situatie kan komen. Geen getouwtrek of hakken in het zand, maar ook geen liters water bij de wijn. 

● Je weet hoe je een onderhandelingsgesprek voorbereidt en hoe je de 5 stappen van het Harvard-model in praktijk brengt. 

● Je kent je voorkeursstijl voor onderhandelen en weet hoe je die optimaal kunt inzetten. 

● Je krijgt veel meer zelfvertrouwen en plezier in onderhandelen! 


Voor wie is onderhandelcoaching geschikt?

 
Voor iedereen die een concrete onderhandelingssituatie optimaal wil voorbereiden.
Zodat je straks stevig onderhandelt op de inhoud, zonder daarbij de relatie te schaden.

Ook heel nuttig voor mensen die moeilijk ‘nee’ kunnen zeggen.


Annemarie:
“Wat het me vooral heeft opgeleverd is meer zelfvertrouwen, weten wat ik waard ben, en niet te snel toegeven. Ik ben erg blij met de tools en de inzichten die ik heb gekregen. De methode die Petra gebruikt, waarbij werkelijke interesse in elkaars wensen en drijfveren zeker zo belangrijk is als geld, spreekt me erg aan en is prettig om toe te passen.” 

Marjolijn:
“In lastige gesprekken draai ik vaak maar een beetje om de hete brij heen. Na afloop baal ik dan dat ik niet beter voor mezelf ben opgekomen. Toen ik weer een belangrijke onderhandeling had, vroeg ik daarom Petra om hulp. Samen oefenden we hoe ik mijn punt ‘meteen op tafel kon gooien’, op een manier waar ik me goed bij voelde. En dat werkte! De onderhandeling verliep nog beter dan ik had gehoopt. Ik boekte een mooi resultaat én de sfeer bleef prettig. En oefening baart kunst: laatst kon ik in een ander ‘lastig’ gesprek opnieuw succesvol toepassen, wat ik eerder met Petra geoefend had.” 

Kirsten:
"De 1-op-1 coaching Duurzaam onderhandelen die ik bij Petra volgde heeft me enorm geholpen. Ik zat aan de vooravond van een belangrijk onderhandelingsmoment met een opdrachtgever. Vond ik het voorheen veel te spannend om alles te vragen wat ik wilde, deze keer ging ik veel meer ontspannen het gesprek in, omdat ik het had voorbereid zoals ik dat met Petra in de training had geoefend. En met het gewenst resultaat!
Ik kan iedereen die gewend is zich (te) bescheiden op te stellen, de training van Petra aanraden."

 
Praktische informatie 
 
Tijd 

We kijken samen hoeveel tijd er nodig is. Dit verdelen we in verschillende sessies.
Offline of online kan allebei en een combinatie is ook mogelijk. 

Investering

Hier lees je alles over de tarieven 

bottom of page