top of page

Reviews & aanbevelingen

Groene samenvatting
Groene samenvatting
Groene samenvatting

Dat jij met zelfvertrouwen en plezier gaat onderhandelen en dat je fantastische resultaten behaalt, dat is waar ik me 100% voor inzet!
 

De mooiste momenten van mijn werk zijn dan ook wanneer ik deze berichten ontvang:

Witte rook.jpg
Gelukt.jpg

Dan trek ik de champagne open!

En ook van dit soort berichten word ik ontzettend gelukkig:

Hi Petra,

 

Hieronder de inzichten van het werkboek:

 

Het persoonlijk werkboek en de gesprekken met jou heeft mij enorm veel inzicht gegeven.

Om heel eerlijk te zijn: ik hou zo niet van onderhandelen. Althans.. dat dacht ik.

Ik krijg nl al kriebels van marktplaats: zet je er een hele mooie 2e hands fiets op voor 15,00, proberen mensen alsnog voor 10,00 de fiets over te nemen...

Onderhandelen voelt voor mij snel als “hebberig”, “het onderste uit de kan willen halen”, “brutaal”.

En ja: toen kreeg ik een nieuw contract. En een salarisonderhandeling kun je maar 1x heel goed doen…

En hoewel ik eerst dacht: ik lees wel even een blog over hoe je dat doet… was ik waanzinnig blij met de verdiepende, voorbereidende vragen en het gesprek.

Stond ik toch veeeeel steviger in mijn schoenen!

De vragen in het werkboek zorgde ervoor dat ik op en top voorbereid het in gesprek kon.

Ik wist wat is waard was, en, hoe ik dat kon overbrengen op de ander.

 

De vragen in het werkboek lieten mij nadenken over WAT wil IK concreet.

Daardoor had ik mijn doel veel scherper. Wat natuurlijk enorm helpend is in onderhandeling.

En naast het primaire doel: zijn er alternatieven?

De vragen daagde mij ook uit om door de bril van de ander te kijken en te gaan ontdekken waar ons gezamenlijke belang ligt. Want dat is er altijd! Al lijkt dat soms even zoeken.

Juist het gezamenlijk belang kan een belangrijk brug naar elkaar zijn in je onderhandeling. Daar zou ik van te voren nooit over nagedacht hebben.

Daarbij staan in het draaiboek praktische tips over het gesprek zelf. Wat zeg je als de ander de boot afhoudt? Hoe zorg je dat het gesprek dan niet stopt.

En: dit kan dus ook op een hele fijne manier zonder dat het “hebberig” of “brutaal” is. Hard op de inhoud, zacht op de relatie.

Het kan echt samen.

 

Thnx Petra!

W.S. 

En deze, over online trainen via Zoom:

"De onderhandeltraining werkte uitstekend op Zoom! Petra raadde aan om de eigen camera uit te zetten en plande op het juiste moment een koffie pauze en reflectiemoment in. Die combinatie zorgde ervoor dat het aanvoelde als een ‘face-to-face’ training en dat ik er onvermoeid uitkwam. Daardoor heb ik - met behulp van de coaching en reflecties van Petra - volledig kunnen focussen op het verbeteren van mijn onderhandelskills."
Casper


 Of deze, over de verdiepingstraining:

"Samen beter uit de onderhandeling komen, stevig opkomen voor je eigen belangen én oog hebben voor de belangen van je onderhandelingspartner. Dat is voor mij de kern van duurzaam onderhandelen: win-win. Dat wilde ik leren.

Ik ben blij dat ik twee trainingen duurzaam onderhandelen bij Petra Vries h
eb gevolgd.
 

Een aantal jaren geleden heb ik een basistraining gevolgd en recent een vervolgtraining. In de vervolgtraining werd de basis van duurzaam onderhandelen, onderhandelen volgens de Harvard-methode, opgefrist. We werden ons bewust van onze eigen persoonlijke voorkeursstijl bij conflicten. Vervolgens gingen we als groep aan de slag met een uitgewerkte casus waarin een ieder van ons een rol speelde om tot een duurzaam onderhandelingsresultaat te komen. Een pittige casus waarbij het allerminst vanzelfsprekend was dat we er samen uit zouden komen.
 

Petra Vries staat als trainer! Ze verstaat haar vak en heeft er zichtbaar plezier in om een groep te trainen, waarbij ze ook aandacht heeft voor ieders persoonlijke leerdoelen. Petra draagt de principes van duurzaam onderhandelen goed over. Ze liet ons de geleerde principes in de praktijk brengen en intervenieerde waar nodig op een prettige en constructieve manier. Zij maakt er een prettige en leerzame training van.
 

Ik ben me bewust geworden van de principes van duurzaam onderhandelen. Gaat het nu altijd goed? Nee, dat niet. Ik moet me goed bewust blijven van de principes, een onderhandeling voorbereiden en dan blijven oefenen en oefenen zoals Petra zelf ook aangeeft. De handvatten heeft zij gegeven. De basis is in ieder geval duurzaam gelegd met deze training.  
 

Ik gun iedereen deze training. Als je beter worden in duurzaam onderhandelen, betere onderhandelresultaten wil bereiken of relaties beter wil houden bij conflicten, kan ik je deze training van Petra Vries van harte aanbevelen."
Astrid- beleidsadviseur


 

Groene samenvatting
Groene samenvatting

En deze fijne reviews, door deelnemers op LinkedIn geplaatst:


"Petra heeft me in de training geleerd hoe ik effectiever kan zijn in onderhandelen, waarbij er in de training ook ruimte was om te oefenen. Zo heb ik kennis en praktische vaardigheden opgegaan die ik meteen kan toepassen. En met succes! Ik zou je deze training van harte aanbevelen."
Denise Groesz"Petra is een heel flexibele trainer, makkelijk om naar te luisteren en geeft een heerlijk afwisselende workshop waardoor de spanningsboog lekker strak gespannen blijft.
Zeker een aanrader voor iedereen die zich eens bewust wil verdiepen in onderhandelen of weer eens een opfriscursus nodig heeft."
René Pipping


"Deze training heb ik al aan veel mensen aangeraden. Onderhandelen en ontdekken waarom ik het soms liever niet doe. Ervaren en inzicht krijgen waar het echte belang zit bij mezelf en de ander is heel waardevol. De bewustwording welke positie ik in kan nemen, maakt onderhandelen ongemakkelijk en leuk tegelijk. Petra leidt en brengt een fijn kader in de workshop. Ik sta er nu anders in. Oefenen helpt echt en geeft vertrouwen in onderhandelen. Dus als je de kans hebt! Aanrader!"
Inge de Haan


"Met de workshop Onderhandelen volgens de Harvard-methode heb ik nuttige tips gekregen. De volgorde van de verschillende stappen worden deskundig toegelicht. Het is een methodiek die in de praktijk goed zal werken.
Petra heeft enthousiasme en didactische kwaliteiten om haar kennis over te brengen. Met voldoende toetsmomenten voor jezelf en om hiermee te oefenen."
Daan van de Loo


"Voor een groep zzp-ers in de tekst/vorm/beeld-branche gaf Petra een zeer geslaagde workshop 'Onderhandelen volgens de Harvard-methode'. Het was een intensieve workshop, waarin we in korte tijd veel hebben uitgewisseld, geleerd en geoefend. Heel prettig was dat Petra (ondanks het volle programma) echt de tijd nam om in te kunnen spelen op specifieke vragen en situaties van de verschillende deelnemers. Daardoor werd het echt een praktische workshop-op-maat.
Petra legt helder uit, met sprekende voorbeelden en humor. Ze zorgt snel voor een prettige, open sfeer in de groep. Behalve hard gewerkt hebben we dus ook veel gelachen!"
Marjolijn Hovius


 

Groene samenvatting

En tenslotte deze aanbeveling, over onderhandelcoaching:

"De training Duurzaam onderhandelen die ik bij Petra volgde heeft me enorm geholpen. Ik zat aan de vooravond van een belangrijk onderhandelingsmoment met een opdrachtgever. Vond ik het voorheen veel te spannend om alles te vragen wat ik wilde, deze keer ging ik veel meer ontspannen het gesprek in, omdat ik het had voorbereid zoals ik dat met Petra in de training had geoefend. En met het gewenst resultaat!
Ik kan iedereen die gewend is zich (te) bescheiden op te stellen, de training van Petra aanraden."
Kirsten

Ik vind mensen helpen met het ontwikkelen van hun onderhandelskills het mooiste werk dat er is. En ik ben elke keer weer dankbaar voor de openheid, leergierigheid en inzet van mijn deelnemers. En voor de lol die we met elkaar hebben. 
Denk je dat ik ook iets voor jou of je team kan betekenen? Aarzel dan niet om contact op te nemen.

bottom of page